Stor stemning på Oslo Skishow

I strålende solskinn var tribunene fulle av jublende ski-fans. De var kommet for å heie frem landslaget i kombinert og langrenn i Kollen.

– Vi beregner at om lag 3000 mennesker var i arenaen i dag, og er strålende fornøyde med det! Vi håper så mange som mulig har hatt en flott sommerkveld i Kollen, forteller daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy.

Det var duket for action i løypene når Gjøran Tefre gikk inn til seier i prologen. Heidi Weng stakk av med det lengste strået i kvinnenes prolog. Marit Bjørgen, som hadde gledet seg til å konkurrere i Holmenkollen, måtte dessverre stå over dagens konkurranse på grunn av skade i hoften. Hun var likevel tilstede for å snakke med pressen.

– Det er belastning som jeg ikke tåler ennå. Det er kjedelig, men realiteten. Jeg hadde gledet med veldig til å gå her i dag. Ikke minst for å måle meg mot de andre og se hvor jeg står, sa hun til Aftenposten.

I finalene i rulleski for langrennslandslagene var det til slutt vinneren Niklas Dyrhaug, andreplassen Petter Northug og prologvinner Gjøran Tefre som stod på pallen. For kvinnene var det Ragnhild Haga som vant, Heidi Weng på andreplass og Maiken Caspersen Falla som endte på tredje.

Oslo  20160604. Ragnhild Haga etter Oslo Skishow 2016 i Holmenkollen, lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Oslo 20160604.
Ragnhild Haga etter Oslo Skishow 2016 i Holmenkollen, lørdag.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

LES MER: Det ble også arrangert kombinertrenn og 100 meter-sprint – alle resultater kan du se her